به گزارش «نماینده»، سیدعلی معصومی اظهار کرد: پیرامون معضلات موجود در حوزه محیط زیست بهویژه محیط زیست دریایی و آلودگی نفتی ناشی از تخلیه سوخت قاچاق، مواد و مقرراتی جامع و بازدارنده به صورت مشترک تدوین شده و به صورت لایحه از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان حفاظت محیط زیست جهت ارایه به مجلس شورای اسلامی به هیأت دولت تقدیم خواهد شد.
به گفته وی قاچاق برخی گونههای جانوری و واردات آنها تبعات و تهدیداتی برای محیط زیست کشور به دنبال دارد که از جمله آنها تغییر و اختلاط ژنتیکی است.
منابع درآمدی فراوان از طریق قاچاق گونه های جانوری به خارج
وی با بیان اینکه قاچاق برخی گونه های جانوری به خارج از کشور تبدیل به منابع درآمدی زیادی برای برخی قاچاقچیان شده است، افزود: به عنوان مثال پرنده های شکاری در کشورهای حوزه خلیج فارس که بعضا تبدیل به نوعی جاذبه توریستی برای این کشورها شده است. همچنین برخی گونه های گیاهان دریایی، ماهی های زینتی و خاویاری و فوک خزری در معرض قاچاق هستند که همه موارد مذکور اثرات مخرب محیط زیستی را به دنبال دارد.
مدیرکل حقوقی و بینالملل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در عین حال بیان کرد: مشکلات زیست محیطی در حوزه دریاها در بسیاری موارد ناشی از تخلیه سوخت قاچاق توسط شناورهای حامل سوخت است که هنگام تعقیب قاچاقچیان صورت میگیرد که این موضوع ضربات جبران ناپذیری را بر پیکر محیط زیست دریایی و اکوسیستم های مرتبط وارد میکند.
وی گفت: در جلسات مشترک مسئولان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان حفاظت محیط زیست پیرامون بررسی مشکلات حوزه قاچاق گونه های زیستی و تخریب محیط زیست، مقرر شد با همکاری دستگاههای ذیربط در راستای نظارت تخصصی و دقیق بر ورود و خروج گونه های گیاهی و جانوری، هماهنگی و تدابیر لازم اندیشیده شود که تا حد زیادی از بروز قاچاق در این خصوص جلوگیری به عمل آید.
بیشترین سهم قاچاق کالای خروجی از کشور چیست؟
مدیرکل حقوقی و بینالملل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره بیشترین میزان قاچاق خروجی کالا نیز اظهار کرد: سوخت و به ویژه گازوئیل بیشترین سهم قاچاق کالای خروجی از کشور را به خود اختصاص داده است که این موضوع به دلیل سودآور بودن این کالاست، چون تفاوت قیمت گازوئیل در داخل کشور با کشورهای همسایه بسیار فاحش است.
نظر شما